Reklama
 
Blog | Jan Becher

Protektorát Roma aneb co kdyby…

Malé, absolutně nekorektní sci-fi bez konce. Doufám, že mi Kateřina odpustí. Kdo bude chtít, může napsat pokračování...

Píše se rok 2019. V Asii to už delší dobu vře. V Indii se dostal k moci generál M. P. Podařilo se mu zfanatizovat všechny indické národy a kasty a volá po Drang nach West. Indie potřebuje životní prostor! Kvalitní životní prostor. Zatímco si západní svět užívá svého luxusu a čisté životní prostředí, Indové žijí v zemi sužované přírodními katastrofami, suchem, hladem a znečištěným prostředím. Západní svět vykořisťuje indického dělníka! Pákistán padl jako první a byl ihned začleněn do Indie jako provincie. USA se sice zmohly na formální protesty, ale americká administrativa se ještě nezbavila iráckého syndromu a veřejnost je proti jakémukoliv zahraničnímu konfliktu. Nakonec americká diplomacie obětovala svého asijského spojence a konstatovala, že se Pákistán pouze vrací do státu, ze kterého se před stoletím oddělil.

 

Reklama

Svět je zneklidněn, situace je napjatá. Nečekaně však přichází zpráva o dojednaném spojenectví Číny a Indie. V tajném dodatku si severní indický soused vyhrazuje právo zasáhnout na nepřátelských územích jižně a východně od svých hranic a v Mongolsku. Indie na západ od svého území.. Po několika měsících pohlcuje Indie okolní státy na západě: Afghánistán, Írán, Irák a celý arabský poloostrov a přední východ. Čína obsazuje Barmu, Laos, Thajsko, Vietnam, Kambodžu a Indonéské státy. Uzavírá spojenectví se Severní Koreou. Jižní Korea a Japonsko se cítí ohroženy. Rusko se cítí ohroženo, rychle vyjednává spojenectví a „preventivně" obsazuje všechny bývalé středoasijské republiky SSSR. Mongolsku je vnucena neutralita, stejně jako Bhútánu, ale de facto tyto státy ovládá Čína. Indie obsazuje celý arabský svět s výjimkou Izraele. Turecko, které nebylo nikdy přijato do EU se stává spojencem Indie.

 

Africké státy sužované hladem, nemocemi a špatným životním prostředím se dívají se záluskem na Evropu. Evropa se stále snaží vyjednávat. USA hrozí jadernými zbraněmi. Je to však spíše rétorika. Indie, Čína a Severní Korea mají více jaderných zbraní, než zbytek světa. Indie vznáší územní nároky na státy východní Evropy a rychle je obsazuje. Východní Evropa se není schopna sama ubránit, ale veřejné mínění Západní Evropy je proti jakýmkoliv vojenským expedicím na Východ. Indie dobývá Bulharsko, Řecko (za vydatné pomoci Turecka), Rumunsko, balkánské státy. Chorvatsko a Albánie se stávají spojenci Indie. Po srdnaté obraně padá Maďarsko, Slovensko a Polsko. Německo se snaží o spojenecké smlouvy s Ruskem. Dosahují je za cenu anexe Ukrajiny, Běloruska, poloviny Polska, pobaltských států a Finska Ruskem. Evropa je v rozkladu.

  

Systém kolektivní obrany selhal. Česko, které se mohutně na poslední chvíli připravovalo na obranu se vzdává bez boje. Občané se cítí zrazeni NATO i EU. Zatímco pod náporem indických vojsk padá jedna západoevropská země za druhou, z České republiky se stává Protektorát Roma. Do vedoucích funkcí jsou jmenováni romští spoluobčané. Je vytvořena protektorátní vláda. Ministrem kultury se stává významná překladatelka romských knih do češtiny. Ministrem pro místní rozvoj se stává významný romský aktivista. Protektorátním prezidentem se stává stařičký profesor romistiky z UK.

 

Přestože se úřady oficiálně snaží popírat útoky romských občanů na bílou majoritu, jsou na dennodenním pořádku. Po léta utlačovaní Romové si vyřizují osobní účty. Vraždy, loupeže, znásilňování a zabírání domů. Romové vystěhovávají bílé občany z mnoha domů a bytů. Mnoho bílých obyvatel je přesídleno do Chánova. Rezidenční čtvrti Prahy a Brna jsou obsazovány romskými rodinami. 1/3 obyvatel Prahy je přesídlena na Spiš. Romští hejtmani a starostové si zřizují luxusní sídla na českých a moravských zámcích.. Vznikají speciální obchody pro Romy, kde nesmí ostatní občané nakupovat. Během jednoho roku je vydán pro neromské obyvatele zákaz návštěvy kin, divadel a koupališť. Neromové mají vyhrazeny pouze zadní části prostředků hromadné dopravy. V parku jsou jim vyhrazeny pouze některé lavičky. Obyvatelé neromského původu musí nosit bílou hvězdu.

 

Všechny evropské státy s výjimkou Anglie jsou již okupovány. Od prvních dnů okupace však vznikají odbojové sítě. Nejefektivnější odboj vzniká v Německu. Německo se tak neoficiálně staví do čela evropských odbojových sítí. Oficiálním heslem evropského odboje se stává  „Za bílou Evropu"

 

Anglie je izolována a pod námořní blokádou. Nepokoje a stávky v Londýně a dalších městech. Etničtí obyvatelé Británie žádají spojenectví Britského království s Indií. USA poskytuje ostrovnímu království materiální podporu, ale jinak do dění nezasahuje.

Africké státy doufaly, že se na ně také dostane. Indie je šikovně využívala k vyvolávání tlaku na arabské státy a Evropu z jihu. Po okupaci však  Evropu neprodyšně pro africké imigranty uzavřela.

 

Na východě se čínská série vítězství zastavila u Jižní Koreje a Japonska. Světová hegemonie Indie se už zdála neotřesitelná, když náhle Indie napadla svého spojence Rusko. Po počátečních ohromujících úspěších se postup indických vojsk zpomalil. Rusové brání svou zemi za cenu obrovských lidských ztrát…
  
V protektorátu Roma zatím vznikají tábory zvláštního určení. Nejvíce jich vzniká na vsetínsku, ostravsku, ve středních Čechách a na mostecku. Do těchto táborů jsou násilně deportováni především členové ultrapravicových stran a hnutí, a skinheadi. Mezi prvními deportovanými byly i některé prominentní rodiny: rodina bývalého ministra Čunka ze Vsetína, rodina Liany Janáčkové z Ostravy-Mariánských Hor, rodina Daniela Landy a další.