Reklama
 
Blog | Jan Becher

Vizita pacienta O.

Pacient trpí chronickými dýchacími potížemi. Měl sice kdysi ocelové srdce, ale ty doby jsou už dávno pryč. Zůstal jen z uhla prach a kašel…Vizita nutná.

Pacient O. (a též jeho blízcí příbuzní H. a K.) je postižen chorobou z povolání. Celý život práce v šachtách, koksovnách a hutích. Vše podřízeno práci. Doba odhodlaného mládí je však pryč, pacient je v současnosti v předčasném invalidním důchodu. Ztráta zaměstnání, ztráta iluzí. Možná, že odcházíme, není však kam, pacient mezitím zapustil kořeny. Mezi haldami a halami válcoven.

 

Rodinný původ pacienta O. není zcela jasný: Halič, Balkán… Rodinná anamnéza: chudoba, těžká práce, razovitost. Sklon k alkoholu.

 

V současnosti pacient zdánlivě apatický. Zanedbaný zevnějšek však skrývá osobitost a sklony k divadlu, muzice a umění vůbec. Přes nálepku opilce a levičáka z východu, stále ještě zdatná osoba.

Reklama

 

Karta pacienta:

 

Jméno:        Ostrava

Datum nar.:  rodný list vystaven ve 13. století, kořeny však sahají do pravěku

Velikost:      třetí největší 

Výška:         86m 

 

K prozkoumání pacientova zdravotního stavu je zváno koncilium veleváženého blogerstva na

 

17. ledna 2009.

 

Po prohlédnutí pacienta bude následovat ochutnávání nejrůznějších medikamentů, odborná diskuze. Pozdější písemné závěry jednotlivých účastníků vizity uveřejněné na prestižním odborném serveru blog.respekt.cz vítány.

Žádáme případné zájemce o předběžné potvrzení účasti. Přesný program bude ještě zveřejněn.

 

Mudr. Olín. Jan Šachta Becher

Odpor. Asi. Hubert Havíř Pavelek